Tiesitkö että romukullan hinnalla teet rahaa

Kuinka paljon koruja myydään koruista?
Vastaamiseksi tähän kysymykseen sinulla on oltava seuraavat tiedot:

  • Mikä on jalometalli (kulta, hopea, platina, palladium)?
  • Mikä on esine jalometallien puhtaus ? (karaatin määrä)
  • Mikä on tuotteen paino ?
    Kun sinulla on nämä tiedot, käytä romukullan vertailutyökalua saadaksesi hinnan, jonka saat ammattilaisilta: Romukullan vertailu .

Jos haluat yleisen kuvan hinnoista, tavallinen kultasormus on arvoltaan 20-50 £ , kaulakoru 200-500 £ . Se on hyvin karkea arvio, joka riippuu kullan hinnasta ja kaikista yllä vaadituista tiedoista, mutta ainakin nyt tiedät, että sormuksesi ei todennäköisesti ole arvoltaan 1000 puntaa.

Entä hopea? Yksi gramma hopeaa on puolen kilon arvoinen, joten älä odota liikaa hopeaesineistä tai hopeakoruista.

Aloitetaan alusta:

Kuinka selvittää, ovatko korut kullatut vai aidot kullatut?
Jalokivikauppiaat ja romukullan ammattilaiset eivät osta kullattuja tai hopeoituja koruja. Heidän tehtävänsä on todellakin sulattaa korut jalometallissa olevan osan poimimiseksi ja loput kaatamiseksi. Tämä määrä metallia otetaan käyttöön aivan uusien korujen valmistuksessa.

Kullatuilla esineillä kultakerros on hyvin ohut (noin 1 um). Joten 1 mm paksuuden saamiseksi on käytettävä 1000 tuotetta. Tarpeetonta sanoa, että se ei ole kannattavaa.

Siksi on tärkeää tietää, ovatko korusi jalometalleja vai pinnoitettuja.

Tietysti romukullakauppias kertoo sinulle heti, mutta minusta on hyödyllistä pystyä kertomaan itse. Loppujen lopuksi on vielä muutama epärehellinen, huijaava jalokivikauppias, joka makaisi tällä.

Metallia ja sen korutuotteiden puhtautta voidaan arvioida usealla tavalla, tämä on artikkelimme aihe. Kuinka testata mitä jalometallia ja sen puhtautta koruissani? .

On kuitenkin 2 menetelmää, joita käytetään yleisesti:

Korujen tunnusmerkit .
Kosketuskivien ja happojen testaus.
Kotona tunnusmerkkien lukeminen antaa sinulle arvokasta tietoa tuotteesta, kuten käytetystä jalometallista, puhtaudesta ja joskus kultasepästä, joka on korun luonut. Et tarvitse mitään työkalua paitsi suurennuslasin (koska nämä merkinnät ovat pieniä ja tuskin näkyviä paljaalla silmällä).

Ammattilaiset käyttävät tätä Hallmark-lukutapaa harvoin, koska jotkut epärehelliset kultasepät laittivat 18 karaatin tunnusmerkin esimerkiksi 9 karaatin koruihin. Mitä tämä tarkoittaa, jos 9 karaatin esineessä on 50% vähemmän kultaa kuin 18 karaatin tuotteessa, joten ammattilainen maksaisi sinulle kaksi kertaa enemmän.

Onko turvallista lähettää koruja postitse?

Kaikki eivät ole tyytyväisiä korujen myyntiin verkossa ja hyvästä syystä. Tämän toimialan kehityksen alussa oli paljon huijauksia. Se on ohi, ja ammattilaiset, joilla on hyvää palautetta riippumattomilta yrityksiltä, ​​kuten Ekomi tai TrustPilot, ovat luotettavia

Jos et tiedä, kuinka valita luotettava romukullakauppias, jolle korut lähetetään, lue tämä artikkeli Kulta-romu: Pitäisikö minun myydä koruja verkossa tai kaupassa? , puhumme siitä pitkään.

Jotkut ihmiset pelkäävät kadonneita paketteja. Mielestäni on fiksua ostaa vakuutuksia, jotta jos paketti katoaa, sinulle palautetaan paketin arvo. Varmista, että joudut maksamaan siitä ylimääräistä, mutta jos lähetät yli 20 grammaa kultaa, paikallisessa kaupassa ja parhaassa verkkokaupassa saamasi pienen käteisen välinen ero korvaa sen suurelta osin.

Myynti myymälässä ei ole riskejä

Jotkut ihmiset haluavat mennä suoraan korukauppaan. Ensinnäkin kauppias punnitsee tavarat ja kertoo kaikki nämä tiedot tuotteissasi käytetyistä metalleista ja niiden puhtaudesta. Monet tekevät niin ja useimmiten asiat menevät hyvin.

Kehotan teitä tarkistamaan nämä tiedot vähintään kahdesta eri kaupasta . Minulla on henkilöllisyys, kun huijari kertoi minulle, että 18 karaatin kaulakoruni on 14 karaatin kultaa! Olisin saanut paljon vähemmän rahaa, jos olisin tehnyt liiketoimintaa tämän miehen kanssa.

Tätä tapahtuu harvoin verkkoyritysten kanssa, koska se on niiden pääliiketoiminta, ja online-maineen tuhoaminen on erittäin helppoa, mutta erittäin pitkä prosessi hyvien arvostelujen luomiseksi.

Mutta ”normaalille” kultasepälle, joka liiketoiminta on enimmäkseen korujen myyntiä, ja ansaitsee vain vähän rahaa ostaessaan takaisin, se on toinen asia.

Lisäksi joillakin alueilla on huolta turvallisuudesta: Olisitko varma kävelemällä 1000 puntaa esineilläsi, kun roistot kohdistavat nimenomaan ihmisille, jotka saapuvat romurahakauppaan tai lähtevät siitä

Vaikka turvallisuus ei olisikaan ongelma, kuinka monta kertaa pääsin kauppaan ja päädyin ostamaan jotain, kun vannoin, että en voinut ostaa mitään!

No, sama on romukullan kanssa, jos menen kauppaan ja ammattilainen tekee minulle tarjouksen, joka on hyväksyttävä, mutta ei poikkeuksellinen, luultavasti hyväksyn. Se on sääli, koska lopulta olisin voinut myydä enemmän muualta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *